Telové a ušné sviečky 

S K Ú S E N O S T I  z  praxe

V tejto časti si môžete prečítať, aké rôzne problémy sme spoločne s klientmi za dlhé roky praxe riešili.
Uvádzam tu len malú vzorku skúseností z môjho osobného, ale hlavne z pracovného života.

Ak máte aj Vy skúsenosť s telovými alebo ušnými sviečkami a chcete sa o ňu podeliť s tými,
ktorí túto fantastickú terapiu ešte nepoznajú a mohla by im pomôcť,
napíste mi na email jarmila.rosinova@gmail.com

Kliknite na riadok a rozbalí sa Vám informácia.

Bolesti obličiek, kĺbov, prechladnutia a iné...

Kto zažil bolesť obličiek, ten vie, aké to je, keď sa od bolesti krútite na posteli a čakáte na chvíľku úľavy...

Po niekoľkých infúziách s vitamínom C a s ďalšími chemickými "dobrotami" dostali moje obličky riadne na frak. A nielen obličky, ale aj pečeň.

Bolesť na chvíľu ustúpila, potom bola už menšia, ale bolelo to stále. Užívala som nejaké lieky na zápal, ale hľadala som aj iné možnosti. Vyskúšala som akupunktúru, ktorá mi skutočne po niekoľkých terapiách uľavila. Bolesti sa však úplne nevytratili.

Keď som sa vrátila po PN-ke do práce, kolegyňa mi spomenula, že chodí k masérke, ktorá okrem iného používa a odporúča telové sviečky. Vymenovala všetky svoje dobré skúsenosti s nimi.

Problémy s obličkami medzi nimi síce neboli, ale v mojej zúfalej situácii som bola ochotná podstúpiť hocičo, čo by obsahovalo aspoň trošku nádeje na zlepšenie môjho stavu. Tak som sa objednala na konzultáciu a ošetrenie k pani Rosinovej do Púchova. 

Keď som po prvom, približne dvojhodinovom ošetrení odchádzala, mala som pocit, že poletujem. Bolesti obličiek aj pečene boli fuč, ja som sa cítila oslobodená a taktiež som cítila veľmi zvláštny pocit upokojenia.

Tento stav mi po prvom ošetrení trval asi 2 dni. Na tretí deň sme ošetrenie opakovali a pani Rosinová mi na moje požiadanie vypracovala postup na pokračujúce domáce ošetrovanie terapeutickými sviečkami. K sviečkam pridala aj esenciálne oleje, bylinky a ukázala mi body na tele, ktoré si mám masírovať. 

Približne po mesiaci domáceho ošetrovania všetky moje trampoty s obličkami odzneli a terapeutické sviečky, spolu s esenciálnymi olejmi a bylinkami sa stali mojimi veľkými láskami a neoddeliteľnou súčasťou naše rodinnej lekárničky 🙂

Odvtedy chodím k pani Rosinovej pravidelne na rôzne masáže, ale hlavne na "pokec" o živote, pretože keď mi povedala aj psychosomatickú príčinu mojich problémov s obličkami, tak to vypadalo, ako keby vedľa mňa žila od malička a poznala ma lepšie ako ja samú seba... Vtedy to bolo pre mňa všetko nové, nepoznané, zaujímavé, až neuveriteľné. Ale už viem, kde som robila chybu a snažím sa to neopakovať.

A ešte pridám následnú skúsenosť s mojou mamou a skúste hádať, čo sme sviečkami ošetrovali? No jasne, obličky. Veď som jej dcéra 🙂

Po nejakom čase po vyriešení môjho vyššie uvedeného problému mamina, len tak pri bylinkovom čajíku spomenula, že ju akosi pichá v oblasti obličiek. Hneď som jej navrhla, že jej "vypálim" tie sviečky, veď vedela, že mi pred časom veľmi pomohli.

Jej počiatočná reakcia bola odmietavá, že ona na také metódy nie je a že si zajtra zájde k svojej lekárke. Ale nejako som ju presvedčila a ošetrila som ju tak, ako som ošetrovala seba.

Po ošetrení odišla domov a na druhý deň som jej volala, že ako dopadla u lekárky. Zostala prekvapená, prečo sa pýtam? Až po chvíľke jej došlo, že ju včera bolelo v oblasti obličiek a už na to úplne zabudla. Na moje prekvapenie dodala, že na tých sviečkach asi niečo bude...

O pár dní mi volala, či by to pomohlo aj na koleno. Tak som si u pani Rosinovej objednala vypracovanie postupu na ošetrovanie kolena a koleno prestalo po niekoľkých dňoch bolieť.

Skúseností mám odvtedy neúrekom, či na moje menštruačné bolesti, či na rôzne respiračné ochorenia celej rodiny, na rôzne "bruchabôle", či na drobné zranenia detí pri tréningoch či zápasoch.

Som vďačná mojej kolegyni, že mi pred časom odovzdala svoju skúsenosť s terapeutickými sviečkami, sebe som vďačná, že som to nezamietla, a pani Rosinovej som vďačná za obrovské vedomosti, nasmerovanie a trpezlivosť.

Ďakujem 🙂

A ešte jednu skúsenosť s mojím manželom. Dúfam že toto nebude nikdy čítať 🙂

Nedávno sme mali ísť na rodinnú oslavu a jeho v ten deň začalo veľmi bolieť brucho a prišla taká hnačka, že nestíhal zhasínať na WC.

Spomenula som si na informácie od pani Rosinovej (ktorých už mám po mnohých masážach a debatách neúrekom), že na akékoľvek problémy v bruchu je fajn esenciálny olej z mäty piepornej alebo z levandule, a aplikácia telovej sviečky do pupka, alebo na oblasť, kde ošetrovaný cíti problém.

To bolo všetko super, ale ako to spraviť, keď manžel bol v neustálom pohybe... Aspoň som mu v krátkej svetlej chvíli natrela a pomasírovala brucho esenciálnym olejom a hneď zasa letel do najmenšej miestnosti v našom dome.

Keď vyšiel, povedal, že sa mu kvapku uľavilo a že môžeme skúsiť aplikovať sviečku. Vydržal asi do polovice sviečky a znova bežal, ale po ceste schmatol esenciálny olej a sám si, počas sedenia "na tróne", znova pomazal brucho a zhlboka vdychoval jeho vôňu priamo z fľaštičky.

Vyšiel s už trochu lepšou farbou a skúsili sme vypáliť ďalšiu sviečku v pupku. Tú sa podarilo aplikovať už celú a po krátkej chvíli sme aplikovali ešte jednu do oblasti podbruška, lebo tam manžel cítil bolesť.

Po tretej sviečke som ho nechala v obývačke oddychovať a čakala som na reakciu, čo bude - či sa uľaví alebo či pôjdeme na pohotovosť.

Keď som na neho o chvíľu pozrela, manžel spal. Tak som ho prikryla a "stlmila deťom zvuk". Asi po hodinke prišiel manžel za mnou do detskej, že je mu dobre a že môžeme ísť ma oslavu. A veru sa tam nešetril, čo sa jedla týka, a problémy sa nezopakovali.

Ivana, Považská Bystrica

Hlava - motanie

Mám krásny príbeh so staršou klientkou - mala už cez osemdesiat, doviezla ju vnučka, lebo ma pani našla niekde na internete a nejako ju sviečky oslovili, tak prišla s požiadavkou, vyskúšať sviečky na bolesť a pocit motania a tlaku v hlave. U lekára samozrejme dostala rôzne lieky proti závratom a podobne, ale nepomáhali, tak hľadala informácie na internete.
Aplikovali sme najskôr do pupku, potom ľavé a pravé ucho a nakoniec nad koreň nosa. Pani sa objednala na 2 hodiny, tak sme ešte ďalšiu hodinu debatovali o jej ďalších problémoch.
O týždeň prišla znova, terapiu sme zopakovali a ešte som pridala sviečku na srdcovú čakru, lebo už som trochu poznala jej príbeh. Po aplikácii na hrudi sa veľmi rozplakala, tak som ju objala, chytila za ruku a nechala vyplakať.
Keď sa upokojila, hlboko sa nadýchla a povedala mi, "už som ho prepusila". Usmiali sme sa na seba a v ten moment sme obidve vedeli, že prijala manželovu smrť, ktorý zomrel asi pred piatimi rokmi a prestala sa trápiť. Po tejto jej osobnej skúsenosti nedá na sviečky dopustiť a tieto sa stali súčasťou jej života a odporúča ich všade okolo seba. Momentálne je najväčší objednávateľ sviečok, lebo si nimi rieši rôzne drobné zdravotné trampoty a hlavne, kade chodí, všade ich svojim známym odporúča. 

S láskou Jarka

Hnisavý pupok z piercingu

Už dávnejšie som si dala do pupku piercing a stále som s tým mala problémy. Neustále mi ranka hnisala a bolelo ma to. Skúšala som rôzne mastičky, ktoré na chvíľu pomohli, ale stačilo, že som si to nejako podráždila, a hneď to začalo hnisať a bolieť.

Keď som bola u pani Rosinovej na maderoterapiu, spýtala sa ma, že či chcem masírovať aj brucho. Povedala som jej, že asi nie a ukázala som jej môj zahnisaný pupok. Navrhla mi, že mi to ošetrí.

Súhlasila som a pani Rosinová mi to potrela esenciálnym olejom z levandule a vytiahla akúsi žltú trubičku, ktorú nazvala telová sviečka. Zostala som celkom prekvapená, že to čo...

Pani Rosinová si všimla môj údiv, lebo skutočne som takéto niečo videla a počula prvýkrát v živote a pravdupovediac, dívala sa som na túto "divnú" procedúru cez prsty. Ale nemala som odvahu protestovať, tak som tomu nechala voľný priebeh a dúfala som, že to nebude páliť a bolieť.

Opakovane sa ma spýtala, či má pokračovať a ja som súhlasila. Samozrejme, že to nepálilo, pretože tá trubička bola uhasená skôr, akoby ma mohla popáliť. Popri ošetrení mi bolo v stručnosti vysvetlené, že čo sú to tie trubičky. 

Keď som odchádzala, pani Rosinová mi povedala, že je potrebné ešte 2-3 dni pupok 3-5x denne potrieť esenciálnym levanduľovým olejom, tak som si ho kúpila. A taktiež mi odporučila, aby som si kúpila aspoň ešte 3 sviečky na dohojenie mojej ranky na pupku. A že ak sa mi to za 2-3 dni nezahojí, mám si prísť po ďalšie sviečky.

V ten deň večer som si teda aplikovala podľa pokynov ešte jednu sviečku, na druhý deň ráno ďalšiu sviečku, večer poslednú, niekoľkokrát denne som si to natierala tým levanduľovým olejom, a moja ranka na pupku sa skutočne zahojila. Takže už veselo "maderujeme" aj bruško.

Keby mi toto niekto povedal za iných okolností, asi by som to neprijala, takže sa veľmi teším, že to bolo tak, ako to bolo 🙂

Iné skúsenosti zatiaľ nemám, ale "žlté trubičky" už mám doma v zásobe, "kdyby něco" 🙂

Mirka, Púchov

Problémy s dýchaním, emočná bolesť

Dlhoročná klientka objednala na terapiu telovými sviečkami svojho manžela kvôli problémom s dýchaním. Odborné vyšetrenia nič závažné neukázali, ale jeho pocit, že sa mu zle dýcha, pretrvával.

Keď pán prišiel na terapiu, snažila som sa s ním nadviazať komunikáciu, ale moc som sa nedozvedela. Odpovedal krátkymi vetami, potom mlčal a jeho pozícia tela bola zatvorená. Ruky skrížené na hrudi, ramená zvesené, akoby tam niečo skrýval alebo chránil. 

Rozhodla som sa neriešiť dýchanie ako také, ale cítila som, že treba podporiť energetické centrá, tak som mu urobila harmonizáciu čakier telovými sviečkami. Pán driemal, nič nehovoril a keď som sa ho po skončení spýtala, či niečo cítil, odpovedal, že nič mimoriadne.

Ale na moje prekvapenie začal z "ničoho nič" rozprávať o svojom bratovi, ktorý bol jeho dvojča a ktorý pred 10-timi rokmi zomrel. Hovoril, že mu moc chýba a že mu je bez neho veľmi smutno. Keď mi všetko, čo mal na srdci vypovedal, pozrel sa na mňa zaslzenými očami, ktoré sa v tom momente akosi rozjasnili, a s veľkou rozhodnosťou v hlase povedal, že už ho prepúšťa a nech odpočíva v pokoji...

Cezo mňa prešli zimomriavky a cítila som, že niečo veľmi ťažké opustilo bytie tohto pána. Srdečne mi podal ruku, úctivo poďakoval a vyšiel na chodbu, kde ho čakala manželka. Keď videla slzy v jeho očiach, zmätene na mňa pozrela s otázkou, čo sa stalo. Ja som pozrela na pána a on po chvíli prerušil mlčanie a povedal: "Konečne som sa rozlúčil s Ondrejom."

Jeho manželku zalial pot, rozplakala sa a pomedzi slzy povedala: "Veď si o ňom 10 rokov neprehovoril ani slovo. Mysleli sme si, že to máš vyriešené..."

No..., nemal. 10 rokov nevedel zo seba vypustiť tú bolesť zo straty svojho brata a už to bolo tak "husté", že mu to sťahovalo hrudný kôš a stále ťažšie a ťažšie sa mu dýchalo.

Aj toto sa deje pri "sviečkovaní"...

S láskou ♥ Jarka

Prechladnutia, kašle, nádchy, uši, bruško, rôzne bolesti, stresy zo školy a skúšok

K používaniu telových a ušných sviečok ma viedla moja mama od malička. Riešila nimi všetko možné aj nemožné a sviečkovala nás ako deti doslova od hlavy až po päty - prechladnutia, kašle, nádchy, uši, bruško, rôzne boliestky, stresy zo školy a skúšok, keď sme boli so sestrou väčšie, tak aj bolesti pri menštruácii, a všeličo iné.

Ja v tom pokračujem v svojej rodine a deti si ich už sami pýtajú pri nejakom probléme. Našťastie som so sviečkami ešte nemusela riešiť nič vážne, takže takú skúsenosť nemám. 

Mamina si v súčastnosti sviečkami pomáha pri drobných zdravotných nepohodách, ako sú občasné prechladnutia či bolesti kĺbov a zjavne jej to prospieva, lebo aktívne turistikuje a behá po horách ako kamzík 🙂

Sviečky od pani Jarky, spolu s esenciálnymi olejmi, proste nemôžu v lekárničke chýbať 🙂

Milena, Púchov

Uši, dutiny, cysty na vaječníku

Prvé, po čom siaham, keď niekoho u nás bolia uši, sú ušné sviečky. Fungujú okamžite, treba ich však mať doma a aplikovať ich hneď pri prvom náznaku bolesti, a zápal sa nerozbehne. 

Taktiež telové a ušné sviečky používam pri zápaloch dutín - sviečku dávam na miesto, kde to najviac bolí alebo nad koreň nosa medzi obočie (tak, ako mi to pani Rosinová vysvetlila v telefonickej konzultácii). Sú skutočne veľmi efektívne a úľava od bolesti je rýchla.

Pre mňa zatiaľ najväčšou skúsenosťou s telovými sviečkami je, že mi po ich pravidelnej aplikácii na špeciálne body podľa Tradičnej čínskej medicíny, spolu s používaním 100%-ných esenciálnych olejov a byliniek, ZMIZLI cysty na vaječníku. Nemusela som ísť na operáciu, začo som nesmierne šťastná a ďakujem Bohu, že som narazila na stránky pani Jarky, pretože ma "odviali" na úplne iný level vnímanía zdravia a života vôbec. Po niekoľkých telefonických konzultáciach (a samozrejme dodržania odporúčaní) som úplne nový človek. Ďakujem 

Sabína, Prešov

Otehotnenie

Niekoľko rokov sa nám nedarilo počať bábätko. Prešli sme všetky vyšetrenia (všetko bolo podľa nich v poriadku), rôzne terapie, pojedli sme s manželom rôzne výživové doplnky, snažili sme sa zdravo stravovať, ale nič sa približne 5 rokov nepodarilo. Do umelého oplodnenia sme ísť nechceli, zdalo sa nám to veľmi agresívne. 

Pred asi dvoma rokmi sme sa s manželom rozhodli, že začneme chodiť na pravidelné masáže a našli sme aj stránku pani Rosinovej. Zaujala nás jej všestrannosť a samozrejme aj jej originálna masérňa s krbom. Popri pravidelných masážach sme debatovali na rôzne témy a s manželom sme vyrozprávali aj náš príbeh. 

Aké bolo naše prekvapenie, keď nám pani Jarka povedala, že máme prestať "tlačiť na pílu, pretože tak sa nám drevo nepodarí prepíliť..." 

Popravde, zostali sme zarazení, ale po chvíli sme si obidvaja uvedomili, že skutočne posledných 5 rokov nie je medzi nami iná téma, ako otehotnenie. Že už sa vlastne ani nemilujeme, ale pokúšame sa o oplodnenie... Strašné uvedomenie...

Navrhla nám harmonizáciu čakier telovými sviečkami a že ak chceme, môžeme skúsiť terapiu sviečkami aj dlhodobejšie v domácom ošetrovaní. 

Nikdy sme o tom predtým nepočuli, tak sme boli rozpačití, ale vo mne sa niečo začalo chvieť a našepkávať mi, že to je dobrá cesta. Manžel až taký nadšený nebol, ale rešpektoval moju intuíciu a do terapie sme sa postupne pustili.

Po trištvrte roku od prvej návštevy u pani Rosinovej som otehotnela... Znie to ako rozprávka, ale ono to skutočne rozprávka je. Už na nás z postieľky vykúka okaté dievčatko a slová sú veľmi slabé na opísanie lásky, šťastia a radosti, ktoré s manželom prežívame.

Ja neviem či pomohli sviečky, alebo rôzne masáže, alebo debaty s pani Jarkou, alebo náš zmenený pohľad na život, ale je to vlastne úplne jedno...

Sviečky si však získali čestné miesto v našom živote a postupne sa učíme a zisťujeme, s čím všetkým nám dokážu pomôcť 🙂

S láskou a hlbokou vďačnosťou Mirka a Anton, Žilina

Zápal hrtanu

Som speváčka a tri dni pred vianočným koncertom sa mi zapálil hrtan, nemohla som ani poriadne hovoriť a nie ešte spievať.

S pani Rosinovou sa poznáme už dlho, ale nie osobne, iba cez telefonické konzultácie. Tak som sa objednala na prednostnú konzultáciu a pani Rosinová mi poradila natierať krk šalviovým esenciálnym olejom (samozrejme zmiešaným s rastlinným olejom), a aplikovať 3-4 telové sviečky s odstupom aspoň 3 hodín na bolestivé miesto na krku.

Takto som svoj krk ošetrovala až do poslednej chvíle a do koncertu bolo všetko v poriadku. Hlas sa krásne prebral, krk sa uvoľnil a ja som koncert v pohode odspievala. Potom som to ešte pár dní doliečila a "vianocovala" som úplne bez bolesti v krku.

Margitka, Košice

Bolesť kolena, zahlienené pľúca

Pre mňa neuveriteľná skúsenosť s bolesťou kolena. Prešla som doktorov krížom krážom a nič nepomáhalo, alebo len na chvíľu. A po dvoch týždňoch "sviečkovania" bolesť prestala a zatiaľ sa nevrátila a je to už asi pol roka. A ešte sviečky pomohli uľaviť mojej sestre od zahlienených pľúc.

Sabína

Bolesti chrbta, kolena

Telové sviečky som prvýkrát použila pri bolestiach chrbta aj kolena asi pred troma rokmi. Postupovala som podľa odporúčaní pani Rosinovej a po niekoľkých dňoch bolesti prestali. Po čase sa opäť objavili, tak som znova opakovala postup. Postupne sa čas do objavenia bolestí predlžoval a asi po 2 mesiacoch pribežného ošetrovania bolesti úplne prestali.

Sviečky používame celá rodina na všeličo - na rôzne bolesti či zápaly. Za seba a celú svoju rodinu sviečky zo srdca odporúčam, ale samozrejme treba vedieť čo a ako 🙂

rod. Kolesárová, Bardejov

Bolesti krčnej chrbtice

Už dlhšiu dobu som sa trápila s bolesťami krčnej chrtice. Absolvovala som rôzne vyšetrenia a následné rehabilitácie, ale bolesť neustupovala. Na nete ma zaujali stránky pani Rosinovej, konkrétne článok o telových sviečkach. Už som o nich predtým počula od mojej švagrinej, ktorá si s nimi pomohla pri gynekologických problémoch ale nenapadlo ma, že by mohli pomôcť aj mne.

Na telefonickej konzultácii mi pani Rosinová vysvetlila, ako ich mám používať a na moje obrovské prekvapenie mi bolesť, po skutočne poctivom sviečkovaní, do týždňa zmizla. Pre mňa dodnes nepochopiteľné, ale je to tak. Zatiaľ sa chvalabohu nevrátila. Ale taktiež je pravda, že mi počas telefonickej konzultácie bola povedaná aj pravdepodobná psychosomatická príčina mojich bolestí, takže "zapracovala" som na sebe aj po tejto mentálnej a emočnej stránke...

Jana, Pezinok

Menštruačné bolesti, zapálené dutiny, emočná bolesť

Mne telové sviečky pomáhajú výrazne zmierňovať menštruačné bolesti, ale používam ich aj pri zápaloch dutín, kašli a bolesti hrdla. Veľmi rýchlo uľavujú od bolesti. A čo ma najviac na nich prekvapuje, že v každej vyhorenej sviečke je iný zbytok. Postupne sa to učím čítať 🙂

A ešte mi sviečky veľmi pomohli po emočnej stránke, keď ma opustil priateľ. Nevedela som to ani po roku stráviť, stále to bolelo. Až keď mi pani Rosinová poradila páliť jeden deň jednu sviečku v pupku a druhý deň na srdcovej čakre, tak asi po troch týždňoch pálenia emočná bolesť ustúpila. Bolo to doslova, ako keď ten kameň spadne zo srdca... Ďakujem za tú úľavu.

Miroslava, Vrútky

Problémy so zubami

Telové sviečky som spoznala nedávno a už na ne nedám dopustiť, a samozrejme ich všade propagujem 🙂 

Vyriešila som nimi zápal ďasien a tváre. Najskôr som mala rozvŕtané zuby - zápal sa pravdepodobne sťahoval hore-dole, potom obrovský opuch a bolesti pravej polky tváre. Mala som na pravom líci nad zubami tvrdý útvar veľkosti slivky a antibiotiká vôbec nezaberali, tak som dostala ďalšie a nič. Analgetík som zjedla snáď za vagón. Už mi z nich bolo aj veľmi zle na žalúdok.

Cez víkend ma prišla pozrieť kamarátka z Púchova a doniesla mi na môj problém "žlté duté trubičky". Popravde, vnútorne som sa rozčúlila, že toto mi má pomôcť??? Nahlas som to však nemala odvahu vysloviť a keď som videla jej neoblomné odhodlanie, tak som si nechala "vypáliť" prvé tri sviečky na troch miestach. Bolesť samozrejme hneď neustúpila, ale prestalo mi v tých miestach "šklbať".

Asi za tri hodiny kamarátka so mnou urobila to isté a za ďalšie tri hodiny znova. A to už bolesť začala ustupovať. Ja som len vyvaľovala oči, že čo to je za "duté čudo". Bolo mi vysvetlené, že to "duté čudo" sú telové sviečky, s ktorými si pomohla už na všelijaké problémy so sebou (menštruačné bolesti, prechladnutia) aj v rodine s deťmi na rôzne "soplíky, kašlíky a bruška bolenia".

Nejaké sviečky mi ešte nechala na víkendové "sviečkovanie", ale hneď v pondelok som si objednala ďalšie (spolu s telefonickou konzultáciou), aby som to mohla doliečiť. Sviečkovala" som podľa odporučenia skoro tri týždne, aj mi boli odporučené konkrétne esenciálne oleje na podporu hojenia a ja som sa nestíhala čudovať, ako sa to postupne zmenšovalo.

Aj moja zubárka bola z toho prekvapená, keď som jej povedala, že čo mi pomohlo vyriešiť opuch a zápal. Ona iba sucho skonštatovala, že "keď myslíte..." Tak som jej povedala, že nemyslím, že viem!

Veľmi všetkým odporúčam vyskúšať!

Miriam, Bánovce

Nádcha, dutiny, zuby, emočné upokojenie

Hneď od prvých príznakov nádchy sviečkujem deťom dutiny vedľa nosa na každej strane a nad nosom medzi obočím. Používam pri tom aj esenciálny olej eukalyptus. Táto procedúra výrazne zmierni priebeh nádchy alebo zápal dutín. Sviečky veľmi pomôžu aj pri zadnej nádche, keď sa nedá smrkať. 

A taktiež máme skúsenosť s bolesťou zuba, ktorý hneď po jednej sviečke prestal bolieť. 

A taktiež som odpozorovala, že sviečky deti veľmi upokojujú. Syn pri sviečkovaní vždy zaspí 🙂 Po tomto zistení deťom pálim sviečku v pupku vždy večer pred nejakou písomkou alebo skúšaním a ich reakcia je, že sú na druhý deň pokojnejší.

Skúsila som to aj na seba a naozaj. Urobila som si podľa odporúčania pani Jarky mesačnú "pupkovú kúru" a sledujem na sebe, že som pokojnejšia, lepšie spím a vedúca ma už tak nerozčuľuje... 🙂

Jana, Beluša

Dlhodobý dráždivý kašeľ – pani Mirka (41 rokov)

Triangulárna terapia sviečkami 3-2-1-0-1-2-3 a bolo po dlhodobom kašli.

Zápal pľúc, bolesti pri menštruácii

Nedávno som mala silný zápal pľúc. Pani doktorka už nevedela čo so mnou a chcela ma poslať do nemocnice. Skutočne mi bolo zle, celý hrudník ma bolel, zle sa mi dýchalo, takže aj keď nerada, súhlasila som, že na ďalší deň pôjdem.

Keď som si poobede doma balila veci, zo šuflíka na mňa vykukli telové sviečky, ktoré som si asi pred troma mesiacmi kúpila u pani Rosinovej, keď som bola na masáž a pomohli mi pri menštruačných bolestiach. Úplne som na ne zabudla a keď som ich zbadala, hneď som si spomenula, ako mi pani Rosinová už veľakrát rozprávala, pri čom všetkom môžu tieto sviečky pomôcť.

Hneď som jej zavolala, že či ich môžem použiť aj pri zápale pľúc. Samozrejme, že áno, povedala mi postup a ja som poprosila manžela, aby mi ich aplikoval. Ešte pred tým mi natrel hrudník aj chrbát v oblasti hrudnej chrbtice eukalyptovým olejom zriedeným s rastlinným olejom, vypálili sme tri sviečky na troch miestach, pomasírovala som si odporučené body a mne sa kvapku uľavilo. O dve hodiny sme to zopakovali a o ďalšie dve znova. Pred spaním som sa cítila výrazne lepšie, čomu som sa veľmi potešila a verila som, že do rána sa to ešte zlepší a ja nebudem musieť ísť do nemocnice.

Manžel bol kvôli môjmu nedobrému stavu už dva dni so mnou doma, takže ráno po prebudení sme procedúru zopakovali a ja som zavolala pani doktorke, že sa cítim výrazne lepšie a asi nebude treba ísť do nemocnice. Nebola z toho nadšená a povedala mi, že mám prísť, aby si môj stav skontrolovala. Bola veľmi prekvapená z výrazne zlepšeného stavu oproti včerajšku a zhodnotila, že skutočne to už nie je na nemocnicu. Na otázku, že či som niečo urobila, som jej povedala o sviečkach. Na moje prekvapenie reagovala veľmi dobre, že sviečky pozná a že nech popri liekoch pokračujem aj so sviečkami... 🙂

P.s. 1 - Už na telové sviečky nezabúdam a pri akomkoľvek probléme ich aj s manželom používame.

P.s. 2 - Len ma mrzí, že moja dcéra sviečkam ešte neprišla na chuť a leje do našich vnúčatiek to, čo leje... Snáď jej budeme dobrým príkladom a príde čas, že zažije silu sviečok aj na vlastnej koži... (ale nehnevám sa na ňu, aj ja som kedysi do nej v nevedomosti liala...)

Ďakujeme 🙂

Marta a Ivan, Považská Bystrica

Problémy so žlčníkom, zranené koleno

Dostala som ako darček poukážku na masáž k pani Rosinovej. S radosťou som ju využila a na stole ma zaujalo veľa žltých trubičiek. Pani Jarka mi vysvetlila, že sú to telové sviečky a že sa to používa na rôzne zdravotné problémy. 

Spýtala som sa, či aj na bolesti žlčníka? Vraj treba určite vyskúšať. Tak som kúpila jednu krabičku telových sviečok, aby som mala doma, keď prídu bolesti, ktoré boli u mňa už celkom časté, pretože mám v žlčníku kamene a zápal, a z liekov od bolesti už začínam mať aj bolesti žalúdka. 

Sviečky ležali asi 2 týždne v skrinke pri lekárničke (aby som na ne nezabudla, keď budem potrebovať niečo riešiť). A prišiel deň D, ale nie mne, ale najskôr môjmu manželovi. Potkol sa na dvore, spadol a veľmi si ublížil na koleno. Odreté ho nemal, iba veľmi udreté a za krátky čas mu veľmi opuchlo. K lekárovi nechcel ísť, tak ma napadlo, že vyskúšam tie telové sviečky, lebo som si o nich už dosť prečítala.

Manžel je našťastie naklonený mojim "pokusom", tak sme v ten deň aplikovali 5 sviečok s prestávkami na najbolestivejšie miesta. Do večera koleno výrazne odpuchlo, a vraj aj menej bolelo. Na druhý deň sme dali 4 sviečky a na tretí deň bolo koleno celkom v pohode, ale ešte sme aplikovali 2 sviečky, nech sa to poriadne dolieči. 

No a môj žlčník sa taktiež skoro ozval, tak som aplikovala sviečky na akupresúrne body podľa odporúčaní pani Rosinovej, aj som si masírovala zasa iné body, a bolesť celkom rýchlo odznela bez jedinej tabletky od bolesti. Za mňa jednoznačne perfektné a v domácnosti ich máme stále pripravené, keby niečo 🙂

Marta, Považská Bystrica

Zápal spojiviek – pán Ivan (27 rokov)

Aplikácia sviečok 3 dni za sebou a zápal ustúpil.

Cysty na vaječníku

Mám výbornú skúsenosť so sviečkami, pretože pomocou nich som sa zbavila cýst na vaječníkoch, a to som už mala dohodnutý termín operácie!

Pani Rosinová mi odporučila aplikovať jednu telovú sviečku denne do pupka a jednu štyri prsty pod pupok alebo na oblasť pravého vaječníka. Ja som to teda striedala, že jednu do pupka, druhú pod pupok a na druhý deň som dala druhú na pravý vaječník. Takto som aplikovala sviečky do najbližšej menštruácie a potom ešte mesiac. Po ďalšej menštruácii som išla na kontrolné sono a po cystách ani chýru 🙂 Ešte som si následne na odporúčanie pani Rosinovej aplikovala sviečky jeden mesiac každý druhý deň do pupka.

Po takejto skúsenosti som začala telové sviečky odporúčať na všetky strany. Pravdou je, že nie vždy to okolie prijíma s nadšením, ale moja osobná skúsenosť je nad všetky blbé pripomienky. Kto vyskúšal, ten vie... 🙂 

Všetkým odporúčam mať ich doma, aby boli poruke, keď sa vyskytne problém.

Miriam, Beluša

Bolesti krčnej chrbtice – pani Alena (44 rokov)

Aplikovali sme sviečky na vybratých akupresúrnych bodoch na krčnej chrbtici a na hlave. Po mesiaci dohodnutých terapií a domácom aplikovaní bolesť prestala.

Psychická nepohoda

Mne osobne sviečky veľmi pomáhajú na psychiku. Po telefonickej konzultácii s pani Jarkou som si ich od nej objednala a keď nie som v pohode, manžel mi aplikuje sviečky v oblasti všetkých čakier. Pri tejto procedúre vždy cítim jemné vibrovanie a obrovský prílev energie.

Mám sviečky odskúšané na rôzne problémy v rodine - od uší, cez zápaly dutín, hrdla či kašľa. Deti si ich samé pýtajú a preventívne si všetci doma aplikujeme každý víkend jednu sviečku do pupka.

Za mňa odporúčam terapeutické sviečky do každej domácnosti.

Jana, Trenčín

Gynekologické problémy, úľava od bolestí kĺbov

Mne sviečky pomáhajú pri gynekologických problémoch, konkrétne na obrovské kŕče pri menštruácii. Krásne mi uvoľnia podbruško a nemusím užiť ani jednu tabletku od bolesti.

Môjmu synovi, ktorý ma vývojovú vadu, ktorá mu spôsobuje bolesti kĺbov, taktiež nádherne uľavujú od bolesti. Spotreba analgetík u nás klesla na minimum a to je na nezaplatenie.

Veľmi sa teším, že sviečky ku mne v živote prišli, lebo nám veľmi uľahčujú rôzne zdravotné trampoty a od srdca odporúčam každému, kto má nejaký problém, vyskúšať ich. Nie sú samozrejme všemohúce, ale veľa dokážu. Treba skutočne vyskúšať na čokoľvek 🙂

Andrea, Vrútky

Opuch nôh - pani Lenka (34 rokov)

Pani Lenka sa dlhodobo trápila s opuchom nôh od kolien dolu. Aplikovala 1-2 telové sviečky na obidve lýtka a po jednej sviečke do podkolenných jamiek 2x za deň v priebehu troch týždňov a opuch sa stratil.

Zmiernenie bolestí v poslednom štádiu rakoviny

V krátkosti napísať moju skúsenosť so sviečkami je ťažké, ale pokúsim sa...

Sviečky som spoznala asi pred rokom, keď moja maminka ležala na paliatívnom oddelení v konečnom štádiu rakoviny. Moc už nehovorila, mala veľké bolesti, morfium odmietala, lebo chcela zomrieť pri plnom vedomí...

Od niekoho sa tam dozvedela, že na zmiernenie bolesti sú výborné telové sviečky. Požiadala ma, aby som jej ich zaobstarala. Ak mám povedať pravdu, vôbec som nerozumela, ako môžu nejaké "sviečky" uľaviť od bolesti a aj som sa trochu na maminu hnevala, že prečo nechce morfiové náplasti, veď by nemusela toľko trpieť...

Ale, keď si to želala, tak som išla po nich pátrať, aj keď som vôbec netušila, čo to je. Bola som veľmi prekvapená, čo všeličo som o nich našla. Okrem iného aj článok o telových a ušných sviečkach na stránke pani Rosinovej. Veľmi na to zaujalo a hneď som aj sviečky objednala. Pani Rosinová mi ochotne všetko vysvetlila a začala som mamine aplikovať 5 až 6 sviečok denne (niekedy aj desať) na miestach bolesti. Nestíhala som sa čudovať, aká bola po nich maminka pokojná a sama ma navigovala, kde jej ich mám aplikovať. 

Maminka nám síce zakrátko zomrela, pretože jej štádium už bolo konečné, ale dodnes mám v sebe veľký rešpekt pred telovými sviečkami a postupne som sa o nich dozvedala viac a viac. Sama som ich začala používať na bolesti pri menštruácii a pri rôznych virózach. 

Petra, Trebišov

Bolesti ramena

Telové sviečky mi veľmi pomohli pri bolesti ramien. Asi po trojtýždňovej aplikácii 3-4x denne, spolu s esenciálnym olejom z levandule, sa bolesť vytratila a zatiaľ sa nevrátila.  

Po tejto dobrej skúsenosti som sviečky vyskúšala aj na dlhodobú a opakujúcu sa bolesť kolena, na ktoré som mala v mladosti úraz. Čím ďalej častejšie a častejšie sa mi ozývalo dosť silnou bolesťou. Urobila som to isté čo s ramenom - aplikovala sviečky 3-4x denne a natierala levanduľovým esenciálnym olejom a bolesť za pár dní vždy ustúpila. Postupne sa intervaly vracajúcej sa bolesti predlžovali a momentálne to už je pol roka, čo ma koleno ani raz nebolelo. Tak čakám... 🙂

Som veľmi šťastná, že opäť môžem chodiť na moju milovanú turistiku 🙂

Okrem vyššie uvedeného som už sviečky úspešne použila aj na akútne bolesti hrdla a hlavy. A taktiež ma veľmi upokojujú, takže si ich pri strese aplikujem do pupka, samozrejme s levanduľovým esenciálnym olejom. Pre mňa je to nerozlučná dvojka 🙂

Sviečky sú perfektným pomocníkom, treba ich vyskúšať na čokoľvek. Veľmi ich odporúčam mať v lekárničke, aby boli pripravené, keď bude treba riešiť nejaký problém 🙂

Jana, Beluša

Bolesti kolien – pani Mária (67 rokov)

Aplikovali sme 4 sviečky na vybrané akupresúrne body každý druhý deň po dobu troch týždňoch a bolesti ustúpili.

Cysta na vaječníku, upokojenie stresu zo skúšky

Mojej mame sa asi pred rokom pomocou telových sviečok podarilo odstrániť cystu na vaječníku. Už mala termín na operáciu a pokiaľ na ňu prišiel rad, sono ukázalo, že tam už nič nie je. 

Ja telové sviečky používam pred skúškami na upokojenie. Pálim si ich v pupku a vždy cítim obrovskú úľavu od napätia.

Marika, Považská Bystrica

Dlhodobo zanesené dutiny, upchatý nos, bolesti hlavy – Tomáš (17 rokov)

Aplikácia sviečok 3 dni za sebou. Nádcha sa spustila, bolesť a tlak povolili. Po týždni sme to preventívne zopakovali. Tomáš je bez problémov už 3 mesiace od terapie.

Bolesti kolena po úraze, vyvrtnutý členok

Ja mám veľa skúseností s telovými sviečkami. U nás už nemôžu chýbať 🙂

Moja prvá skúsenosť so sviečkami bola, keď som mala bolesti po úraze kolena. Chodila som po rôznych vyšetreniach, absolvovala rehabilitácie, používala rôzne krémy a lieky od bolesti, a koleno stále bolelo. Už som z toho bola celkom zúfala. Obmedzovalo ma to aj v práci, aj v bežnom živote.

Keď som bola na masáži u pani Rosinovej, medzi rečou som jej spomenula aj moje problémy s kolenom. Odporučila mi vyskúšať telové sviečky. Vtedy som o nich počula prvýkrát, a popravde, zdalo sa mi divné, že by mi mohli pomôcť nejaké "duté trubičky". 

Pani Rosinová na mne videla, že som z toho nebola moc nadšená, tak mi povedala, aby som si o telových sviečkach našla informácie na internete. A veru som "posurfovala" a o týždeň som išla z masáže od pani Jarky s krabičkou sviečok. Vysvetlila mi a ukázala, ako ich mám používať. Upozornila ma však, že keď už mám problém s kolenom dlhodobo, bude to aj trochu trvať, pokiaľ niečo ucítim. Odporučila mi, aby som tomu dala aspoň mesiac a ak po mesiaci neucítim ani malinké zlepšenie, tak je už zbytočné so sviečkovaním pokračovať. 

Tak som sa do toho pustila. Poctivo som aplikovala sviečky na koleno, popri tom som si masírovala body, ktoré mi boli odporučené a približne po troch týždňoch sa stav môjho kolena začal zlepšovať. Tak som s radosťou a poctivo pokračovala ďalšie týždne a asi po štyroch mesiacoch koleno vôbec nebolelo a fungovalo ako predtým. Pre mňa vtedy neuveriteľná skúsenosť.

Ďalšiu skúsenosť mám s vyvrtnutým členkom. Celý mi opuchol a nedalo sa mi chodiť, respektíve iba s veľkou bolesťou. Nasadila som MAXI sviečky a o pár dní bolo všetko v pohode 🙂

Už sviečkujem celú rodinu pri akomkoľvek probléme - napríklad pri bolestiach zubov, uší, dutín, chrbtice. A nielen rodinu, ale aj kolegyne v práci. Asi zmením povolanie 🙂

Skutočne všetkým odporúčam vyskúšať telové, ušné aj maxi sviečky na akýkoľvek problém. Sú fantastické. 

Aneta, Púchov

Ošetrenie poranenej ruky, bolesti pri menštruácii, bolesť hrdla, bolesť kĺbov

Moja prvá skúsenosť so sviečkami bola veľmi nezvyčajná a pre mňa v tie dni až neuveriteľná...

Bolo to na Silvestra, boli sme s manželom a s jeho dobrým kamarátom a s jeho novou priateľkou na chate v horách. Manželovho kamaráta som poznala, ale jeho priateľku vôbec. Zoznámili sme sa až na chate.

Hneď zrána som sa išla prejsť okolo chaty. Bolo celkom šmykľavo, spadla som a rukou som narazila asi na nejaký ostrý kameň a veľmi som si zranila ruku. Cítila som obrovskú bolesť a po chvíli mi začala z dlane tiecť krv. Mala som šťastie, že som nebola ďaleko od chaty a nejako som sa k nej v mrákotách dostala.

Bola som celá zakrvavená a keď som vošla do chaty, na chvíľu som zamdlela, takže som ani nestihla povedať, čo sa stalo. Ale o krátku chvíľku som sa prebrala a nad sebou som uvidela tri zdesené tváre mojich spoluchatárov. V jednej vete som vysvetlila, čo sa stalo.

Samozrejme, že videli zakrvavenú ruku a manžel už držal v jednej ruke autolekárničku a v druhej ruke fľašu slivovice na dezinfekciu.

Manželov kamarát bežal naštartovať auto, že ideme hľadať nejakú nemocnicu, lebo rana sa žiadala aj zašiť.

No ale... auto sa nedalo naštartovať. Bolo celkom zima a auto nebolo najnovšie... Začala panika, ale našťastie, kamarátova priateľka bola celkom znalá v takýchto veciach, zobrala fľašu slivovice, riadne mi ranu pooblievala a aj do mňa naliala asi tri či štyri kalíšky tej slivovice. Nakoľko ja takýto tvrdý alkohol nepijem (iba občas pohárik vína), celkom ma s tým omámila...

Ranu mi pevne obviazala, uložila ma do postele, nohy mi podložila, aby som ich mala vyššie a povedala, že ideme sviečkovať. Vôbec som netušila, o čom hovorí, ale ruka ma strašne bolela a keďže som mala v sebe tých pár kalíškov slivovice, bolo mi to vlastne jedno, čo bude robiť, hlavne nech sa niečo robí...

Doniesla akési duté žlté trubičky, vysvetlila mi, že sú to telové a ušné sviečky a že mi ich bude aplikovať na zranenú ruku a možno aj na druhú ruku, a aj do pupku.

Popravde, netušila som, čo to je, iba som pozorovala a stonala od bolesti.

Ale aké bolo moje prekvapenie, keď po druhej aplikovanej sviečke, teda asi po 20-tich minútach bolesť výrazne ustala. Trochu som ju ešte cítila, ale to bolo už iba tak na 20%.

Nechápavo som krútila hlavou a radšej som si dala ďalší kalíšek slivovice...

Popri tom ma stále pozorovala, či sa nesprávam nejako podozrivo, merala mi teplotu, stále sa ma pýtala, ako sa cítim.

Medzitým naši chlapi nejako rozbehali auto a pýtali, či ideme hľadať nemocnicu. Nová kamarátka sa iba usmiala a opýtala sa mňa, či chcem ísť. Ale ja som nemala takú potrebu a úplne som dôverovala novej kamarátke.

Tá sa o mňa ďalej starala, niekoľko krát za deň mi ranu vydezinfikovala slivovicou a zasa „sviečkovala“.

Prvý deň, teda na Silvestra, mi aplikovala asi 5 či 6 sviečok na ruku cez obväzy a 2 do pupku – vraj na podporu imunity a na upokojenie.

Do večera to bolo úplne znesiteľné. Netvrdím, že som ranu necítila, ale bolo to úplne super. Rana sa mi vôbec nezapálila. Na druhý deň mi už aplikovala sviečky priamo nad ranu, už bez obväzu. Bol tam malinký opuch a začervenanie, ale to po pár aplikovaných sviečkach ustúpilo.

1.januára večer sme išli z chaty domov a na druhý deň som s mojím zranením išla na chirurgiu, že nech radšej pozrú, či je to ok. A bolo. Chirurg celkom nechápal, ako sa mi rana krásne hojí, lebo podľa neho by zniesla aj 3-4 štichy. A ani nechcel veriť, že rana je od Silvestra...

Doma som pokračovala v aplikácii sviečok podľa pokynov mojej „ošetrovateľky“. Požičala mi ďalšie sviečky s tým, že si ich mám potom objednať na nejakej stránke (teraz viem, že u pani Rosinovej) a vrátiť jej ich.

Dohromady som sa sviečkami „kurírovala“ približne 3 týždne a ruka je zahojená. Zostala malá jazva. Samozrejme, že som o sviečkach začala hľadať informácie a zaradila ich, aj na základe kurzu od pani Rosinovej, do našej domácej lekárničky a už výborne poslúžili pri mojich menštruačných bolestiach, synovi pri bolestiach hrdla a mojej mame veľmi pomáhajú od bolesti ramena a kolien.

Michaela, Zvolen

Zápal okostnice

Ja mám skúsenosť na nezaplatenie so zápalom okostnice. Na začiatku som nevedela, že je to zápal okostnice, najskôr to bolo definované ako zápal trojklaného nervu.

Mala som obrovské bolesti a dostala som neurolieky na predpokladaný zápal trojklanného nervu. Mne z nich však bolo veľmi zle a išla som na pohotovosť, kde mi povedali, že je to podľa nich zápal okostnice a nie zápal nervu. Urobili mi vyšetrenia a bolo to vraj tak. Bolesť však bola stále veľká a už som nevedela, čo s ňou.

Na druhý deň som bola u svojho zubára, ktorý mi predpísal antibiotiká. V čakárni som stretla kamarátku, ktorá mi poradila, aby som vyskúšala aj telové sviečky. Netušila som, čo to je, tak mi dala kontakt na pani Rosinovú, že ona mi vysvetlí, čo to je a čo s tým.

Hneď som si bola kúpiť prvé sviečky a podľa pokynov mi ich manžel aplikoval. Kto nezažil neuverí, ako sa mi uľavilo od bolesti. Aplikovali sme tri za sebou v meste bolesti a po dvoch hodinách znova a znova - zopakovali sme to asi 5x do večera.

Na ďalší deň sme aplikovali každé dve hodiny jednu sviečku a do večera bolo po bolesti. Jasne, že aj antibiotiká určite začali zaberať, ale po každej sviečke som cítila obrovskú úľavu. Za mňa veľmi odporúčam na čokoľvek.

Anna, Púchov

Bolesti zubov

Bolesti zubov – niekedy stačí iba jedna sviečka nad boľavý zub a bolesť je preč. Samozrejme, že potom treba navštíviť zubára, a ak je tam kaz, a dať si ho opraviť 🙂

Silná bolesť v spodnej časti chrbtice

Na masáž prišla mladá žena, ktorá mala veľké bolesti v spodnej časti chrbtice. Navrhla som jej aplikovať telovú sviečku.

Netušila, čo to je, tak som jej k tomu niečo málo vysvetlila, ale bolo vidieť, že mladá pani z toho nebola nadšená, ale z dôvodu veľkej bolesti súhlasila.

Aplikovala som jej rovno maxi sviečku, ktorá v takýchto podobných situácii veľmi dobre zaberá.

Mala som pocit, že mladá pani ani nedýchala a občas sa pomrvila. Tak som sa jej spýtala, čo cíti. Povedala mi, že je to pre ňu veľmi čudné, že cíti ťah až z ľavej nohy a akoby jej celú oblasť, kde sme aplikovali sviečku, zalievalo príjemné teplo.

Keď sme aplikáciu dokončili, mladá pani si požiadala o aplikáciu ešte jednej sviečky, ale trošku na inom mieste.

Keď sa pomaly postavila, neverila vlastným očiam, ušiam a ani vlastnej chrbtici, že ju už nebolí. Skúsila sa ukloniť do jednej aj do druhej strany, a išlo to bez bolesti. Dokonca urobila pár drepov, a išlo to bez bolesti.

Nechápala, že čo sú to za „čáry-máry“, ale pre istotu si kúpila balík sviečok, „keby niečo“... Takže aj tu sa potvrdzuje, že terapeutické sviečky nefungujú na základe placeba...

S láskou Jarka

Perianálny absces

Asi pred rokom som niekoľko mesiacov riešila perianálny absces (hnisavé ložisko v okolí konečníka). Je to veľmi nepríjemná a bolestivá záležitosť a verte mi, že ma to stálo veľa síl a energie. Chodila som po vyšetreniach, užívala som antibiotiká a všeličo iné, ale nič sa nezlepšovalo. Hľadala som aj iné možnosti riešenia tohto skutočne veľmi, veľmi nepríjemného problému. Našla som aj informácie o telových a ušných sviečkach, ale nejak som to prehliadala, lebo sa mi to zdalo ako hlúposť...

Jedného dňa som našla článok o týchto sviečkach na stránkach pani Rosinovej a po jeho prečítaní som sa objednala na prednostnú víkendovú konzultáciu. A urobila som veľmi dobre, pretože pani Rosinová mi okrem iného vysvetlila aj psychosomatickú príčinu môjho problému, vysvetlila mi, že moje uzdravenie bude proces, a že bude treba veľa konzultácií, trpezlivosti a poctivého plnenia dohodnutého postupu. 

Všetko, čo mi bolo odporučené som poctivo dodržiavala - od detoxikácie tela bylinami, aloe verou, zmenou stravy až po pravidelnú aplikáciu telových sviečok, po ktorých vždy prišla úľava a približne po troch mesiacoch sa mi to zahojilo. Pokračovala som však v ošetrovaní ešte mesiac, aby sa to všetko poriadne vyčistilo a zahojilo.

K dnešnému dňu uplynulo už viac ako pol roka a problém sa zatiaľ, chvalabohu, nevrátil. Telové a ušné sviečky sú odvtedy súčasťou mojej lekárničky a postupne objavujem, s čím všeličím nám doma dokážu pomôcť.

Mária, Zvolen

JA - bolesti ramena a chrbta
MANŽEL - bolesti kolena
DCÉRY - bolesti pri menštrácii a úprava cyklu

O telových sviečkach som prvýkrát počula asi pred dvoma rokmi, keď mi ich pani Rosinová predstavila ako možnú pomoc pri mojej dlhotrvajúcej bolesti ramena. Samozrejme, že v prvom kole som to zamietla, že veď pôjdem ešte na nejaké injekcie a podobne.

Lenže po injekciách, všelijakých krémoch a liekoch od bolesti, a taktiež rehabilitáciách sa bolesť stále vracala. Už ma začala veľmi obmedzovať nielen pri športovaní, ale už aj v bežných pohyboch, ako je napríklad oblečenie a vyzlečenie trička, či učesanie si vlasov. Začala som z toho byť celkom podráždená a nevedela som, čo s tým. Konštatovanie lekára, že si na tú bolesť mám zvyknúť, veď vraj už mám polovicu života za sebou (mala som vtedy 38 rokov) sa mi nepáčilo.

Začala som hľadať nejaké možnosti pomoci po internete. Našla som mnoho videí s cvičeniami, podľa ktorých som aj začala cvičiť, ale bolesť mi to vlastne ani nedovoľovala.

No a do toho ma veľmi rozbolel chrbát, tak som zašla po dlhšej dobe k pani Rosinovej na masáž. Keď som zbadala na stole tie telové sviečky, o ktorých mi už asi pred polrokom hovorila v súvislosti s mojím boľavým ramenom, tak som sa spýtala, či to fakt pomáha?

Pani Rosinová sa iba usmiala a povedala mi, že treba vyskúšať...

Tak som sa rozhodla, že vyskúšam. A hneď za horúca aj na môj aktuálne boľavý chrbát. Tak sme nemasírovali, ale "sviečkovali".

Človek to skutočne musí zažiť "v priamom prenose", resp. "na vlastnej koži", aby pocítil, čo telové sviečky dokážu. Bolesť chrbta povolila približne do polhodiny. Pre mňa neuveriteľné...

Keďže som bola v ten deň posledná, dohodli sme sa ešte na jednej hodine, v ktorej mi bolo vysvetlené, čo to vlastne to sviečkovanie je a dostala som konkrétny postup, ako mám aplikovať sviečky na moje boľavé rameno. Procedúru som vykonávala asi 2 týždne a bolesti sa postupne vytrácali, až sa vytratili úplne.

Odvtedy prešli asi 2 roky a bolesť ramena sa mi zatiaľ nevrátila. Je však pravda, že si preventívne 1x týždenne aplikujem telové sviečky na rameno, ktoré ma bolelo. Pre istotu...

V priebehu času som sa postupne so sviečkami ešte viac skamarátila a na základe kurzu o telových a ušných sviečkach som ich už mnohokrát použila na rôzne malé aj väčšie boliestky celej mojej, ako aj širšej rodiny.

Mojou ďalšou pozitívnou skúsenosťou, teda manželovou, je vyriešenie dlhodobého problému s kolenom.

V mladosti mal úraz na koleno (spadol na lyžiach). Vtedy mu ho operovali, rehabilitoval a v pohode fungoval ďalej. Ale posledné časy, teda asi 25 rokov po úraze, sa mu koleno začalo hlásiť bolesťami.

Prešiel podobný postup ako ja s ramenom, a koleno aj tak stále bolelo. Keď videl, ako sa mne uľavilo na chrbát a postupne aj na rameno, chcel to vyskúšať aj on na koleno. A úspešne! Sviečkovali sme síce trošku dlhší čas, ako moje rameno, lebo jeho problém bol výrazne starší, ale stálo to za to.

Opäť obidvaja aktívne športujeme a tešíme sa dobrému zdraviu. Aj vďaka telovým sviečkam, ktoré sme už úspešne aplikovali na bolesti hrdla, pri zápale dutín a obidve dcéry si nimi pomohli od bolesti pred a v prvých dňoch menštruácie. Dokonca sa im po pravidelnom používaní telových sviečok postupne upravil cyklus.

Zdena, Považská Bystrica

Veľká hrča na hlavičke

S telovými sviečkami som sa zoznámila, keď som bola u kamarátky na návšteve. Môj 4-ročný syn spadol zo stoličky a na čele mu vybehla veľká hrča. Samozrejme sme hneď priložili studený obklad. Po chvíli mi kamarátka navrhla, že by sme mu mohli "vypáliť" na tej hrči telovú sviečku. Nikdy predtým som o tom nepočula, tak som nevedela, čo s tým. V rýchlosti mi vysvetlila, že ona telové sviečky používa na rôzne zdravotné aj emočné problémy a s hrčami svojich detí to má vyskúšané, že po aplikovaní sviečok sa hrča veľmi rýchlo zmenší.
Tak som súhlasila, len som sa obávala, že či to môj syn zvládne. Ale moje obavy boli zbytočné, kamarátka s tým má skúsenosti, nášho Adamka skvelo zabavila a ani sme sa nenazdali, prvá sviečka bola vypálená.
A skutočne, hrča bola viditeľne menšia. Asi po troch hodinách sme aplikovali druhú sviečku a domov sme išli skoro bez hrče na hlavičke.
Odvtedy máme sviečky ako súčasť lekárničky a používam ich na rôzne zdravotné problémy pre deti, a aj pre nás s manželom.

Mária, Púchov

Cysta na vaječníku

Keď mi lekár oznámil, že mám cystu na vaječníku, bola som z toho nemilo prekvapená a hlavne ma prepadol strach z odporúčanej operácie.
Asi 2 týždne po tejto informácii sme boli s manželom na víkendovom pobyte v kúpeľoch v Trenčianskych Tepliciach. Bola som na masáži u pani Rosinovej, ktorá tam mala vtedy službu a okrem iného sme predebatovali aj moju cystu na vaječníku.
Pani Rosinová mi spomenula nejaké telové sviečky, s ktorými majú jej klientky veľmi dobré skúsenosti. Vysvetlila mi, čo to je, na čo to je a ako sa to používa. Priznávam, že som k týmto informáciám bola veľmi, ale veľmi skeptická. Vypočula som si ich a poďakovala, ale samozrejme som bola vnútorne presvedčená, že toto nie je pre mňa.
Stále mi to však vŕtalo v hlave a pri večeri som to spomenula manželovi. A z jeho reakcie mi skoro zabehlo... Vraj, veď nech to skúsim, pretože aj on má v práci kolegyňu, ktorá také niečo spomínala. Zaujalo ho to, ale nejak bližšie o tom nezisťoval.
Keď sme sa vrátili na izbu, prehliadla som si stránku pani Rosinovej, lebo mi spomenula, že tam má o tejto terapii informácie, tak som to začala študovať. Bolo to skutočne zaujímavé. Posurfovala som aj po iných stránkach na túto tému a stále viac a viac ma to začalo oslovovať.
Keď sme sa v pondelok vrátili domov, hneď som si sviečky objednala od pani Rosinovej spolu s telefonickou konzultáciou k môjmu problému a na keď sviečky prišli, začala som si ich aplikovať podľa pokynov. Aplikovala som si ich sama, ale keď bol doma manžel, chcel mi ich aplikovať on. A bolo to skutočne veľmi zaujímavé.
V terapii sviečkami som pokračovala podľa pokynov a asi po 2 mesiacoch som bola na kontrolu a po cyste ani chýru... Z vyšetrenia som odchádzala neschopná slova...
Odvtedy sú terapeutické sviečky pevnou súčasťou nášho života a riešime nimi rôzne malé aj väčšie trampoty a všetkým okolo nás ich odporúčame. Samozrejme aj Vám 🙂

Ivana, Trnava

Bolesti zubov

Jeden víkend sme boli na chate s rodinou a mňa veľmi rozbolel zub. Ihneď som chcela siahnuť po tabletke od bolesti (ako vždy), ale sestra mi navrhla, aby som sa nepchala chémiou, ale aby som vyskúšala telové sviečky. Vedela som, že sestra ich používa na všelijaké neduhy pre seba aj pre deti, ale bolo to akosi mimo mňa. Samozrejme, že som ich odmietla a hodila do seba analgetikum. Bolesť asi po polhodine čiastočne ustúpila. O chvíľu sa však vrátila. Dala som ďalšie analgetikum. Pôsobilo ešte kratšie. Začala som z toho byť celkom podráždená a už som sa chystala z chaty odísť. Sestra prišla za mnou ešte raz, že či skutočne nechcem tie sviečky vyskúšať. Celkom ma to rozčúlilo, že čo mi môže pomôcť nejaká horiaca dutá trubička, keď mi ani analgetiká nezaberajú. Sestra iba mykla plecami, že nech teda trpím, keď chcem, a že komu niet rady, tomu niet pomoci. To ma rozčúlilo ešte viac, nahádzala som veci do tašky a išla k autu. Vo dverách som sa zrazila so švagrom (sestriným manželom), ktorý predtým počul moju reakciu na ponuku sestry a pokojným hlasom mi povedal, že som to mala skúsiť, že on bol pred časom taký istý tĺk, ako ja teraz, ale keď jedného dňa vyskúšal. pochopil, čo sviečky dokážu.
Chvíľu som rozmýšľala, či sa mám uraziť na to pomenovanie, ale vlastne mal pravdu. Položila som tašku na zem, čupla som si a rozplakala som sa. Sestra prišla za mnou a spýtala sa, či ideme na tie sviečky. Súhlasila som...
To, aká úľava prišla už po prvej sviečke, by som nikdy neuverila, keby som to nevyskúšala na vlastnej koži, teda na vlastných zuboch 🙂 Aplikovali sme v ten deň ešte 2 sviečky a bolesť úplne pominula. Neuveriteľné...
Už sú sviečky aj v mojej domácnosti a pomocou nich som si odstránila bolestivú menštruáciu, časté angíny a urýchlila liečenie vyvrtnutého členku. Odporúčam všetkými desiatimi 🙂
P.s. Nebuďte taký "tĺk", ako som bola ja 🙂

Marcela, Nemšová

Bolesti kĺbu na palci na nohe

Manžela bolel kĺb na palci pravej nohy už asi 2 roky. Podľa lekára by to mohlo ukazovať na ochorenie s názvom DNA. Vysadil teda postupne z jedálnička mäso, poctivo dodržiaval odporúčanú diétu a užíval predpísané lieky.
Bolesť sa ho však držala zubami-nechtami. Boli dni lepšie, aj horšie. Navrhla som mu vyskúšať telové sviečky, ktoré ja sama už dlho používam na všelijaké problémy. Nechcel však ani počuť, vraj má lieky...
Prešiel zasa nejaký čas a bolesti neustávali. Jeden večer museli byť asi veľmi veľké, lebo sám za mnou prišiel, že nech mu teda dám tú sviečku. Povedala som, že s radosťou 🙂
Aplikovala som mu 2 sviečky za sebou a v jeho tvári som videla značnú úľavu, čo mi aj sám potvrdil. Chvíľu po aplikovaní sviečky zaspal. Hneď ráno ma znovu požiadal o vypálenie sviečky. Aplikovali sme 3 až 4 sviečky denne približne mesiac (s prestávkami) a bolesť, opuch aj začervenanie postupne ustúpili. Pokračovali sme ešte týždeň a bolesti úplne vymizli a zatiaľ sa nevrátili.

Romana

Bolesti ušiek a nekonečné soplíky - Filipko (5 rokov)

Viac ako týždeň mal môj 5-ročný synček bolesti uška (už niekoľkokrát opakované). Antibiotiká nezaberali, skúšala som aj overené recepty ako zohriaty olej, ocot, alkohol, zábaly. Vo Filipkovom prípade nefungovali. Zúfalo som hľadala informácie na intetnete a nejakou ,,náhodou“ som sa dostala k informácii o ušných sviečkach.
Objednali sme sa na terapiu k pani Rosinovej a dali sme dve ušné sviečky do boľavého uška, jednu na vyrovnanie do druhého a jednu do pupku na zvýšenie imunity. Bolesť hneď po terapii ustala a zatiaľ sa nevrátila. A to je od terapie 5 mesiacov.
Samozrejme, že som si nakúpila ušné aj telové sviečky do zásoby, "kdyby něco". Predtým sme sa s uškami trápili skoro každý mesiac. A nielen s uškami, ale aj so soplíkmi či prechladnutiami. Pani Rosinová mi vysvetlila, ako mám sviečky používať pri respiračných problémoch a aj sme sa ich, po niekoľkých terapiách, zbavili.
Preventívne sme potom aplikovali ušné sviečky raz týždenne do obidvoch ušiek a jednu do pupka. Teraz to robíme iba 1x za mesiac na zvýšenie imunity. A keď Filipka nedávno bolelo bruško, sám si vypýtal sviečku na bruško. Sviečky sú už pevnou a hlavne prírodnou súčasťou našej lekárničky.

Ivana

Opakované zápaly močového mechúra

Dlhodobo som sa trápila s opakovanými zápalmi močového mechúra a močových ciest. Podľa pokynov pani Jarky, ku ktorej chodím na masáže aj rady, som si ich aplikovala na podbruško, ktoré som si ešte predtým natrela esenciálnym olejom Bergamot, ktorý som si nariedila v rastlinnom oleji.
Už po pár sviečkach prišla obrovská úľava. Pokračovala som však v odporúčanej aplikácii niekoľko dní a opakovala som terapiu niekoľko týždňov. Odvtedy sa mi zápal nevrátil a dokonca sa mi stratili aj bolesti pri menštruácii. Ďakujem za odborný a profesionálny prístup pani Rosinovej. Veľmi, skutočne veľmi odporúčam. Aj sviečky, aj služby pani Jarky 🙂

Lenka

Bradavičky na synovej ruke, moje úzkosti, zápaly dýchacích ciest, vyvrtnutý členok

Moja prvá skúsenosť so sviečkami bola, keď mi pani Rosinová odporučila aplikovať môjmu 5-ročnému synovi ušné sviečky na chrbte ruky, keď sa mu na nich vytvorili malé bradavičky (asi nejaký vírus z plavárne). Pálili sme sviečky 3 dni 2x denne a na ďalší deň bolo po bradavičkách. Odvtedy som ušné aj telové sviečky použila niekoľkokrát pri rôznych ochoreniach syna, ako sú zápal priedušiek, kašeľ či zapálené dutiny. Mne telové sviečky veľmi pomohli pri úzkostiach po manželovej nevere a následnom rozvode. Mojej mame pomohli, keď si vyvrtla členok a pomocou sviečok jej veľmi rýchlo odznel opuch a veľmi rýchlo sa vrátila do bežného života.
Na sviečky nedám dopustiť a veľmi, skutočne veľmi ich odporúčam vyskúšať na akýkoľvek problém. Tak ako aj esenciálne oleje.

Anka

Opar na hlave a bolesti kĺbov

Pani Anna je babičkou mojej pravidelnej klientky, ktorá mi počas rozhovoru spomenula, že sa jej stará mama už viac ako pol roka trápi s oparom na hlave. Bolesti jej zasiahli polovicu hlavy a ucho. Hoci moja klientka chodí pravidelne na masáže a aj telové sviečky používa na rôzne problémy v svojej rodine, nenapadlo ju, že by sviečky mohli pomôcť aj jej starej mame.

Nakoľko sa pani Anne kvôli boľavým kĺbom ťažko chodí, dohodli sme sa, že prvú terapiu prídem urobiť ku nej domov a vysvetlím im, ako majú pokračovať.

Aplikovali sme za každé ucho po 1 sviečke, jednu do pupka a jednu na vrch hlavy. Povedala som im, aby toto opakovali 2-3x denne po dobu 1 týždňa, potom týždeň prestávku a takto opakovať až do odznenia problému. Taktiež som im ukázala, ktoré akupresúrne body majú babičke masírovať.

Už po prvom týždni mi volali, že pani Anne sa výrazne uľavilo, ale pokračovali v terapii. Po ďalších troch týždňoch opar ustúpil. Pani Anna bola z výsledku veľmi nadšená a spýtala sa, či by sviečky pomohli aj na boľavé kĺby. Samozrejme, že pomohli. Trvalo to síce trošku dlhšie, ale bolesť sa výrazne zmiernila. Profesionálna tanečnica z pani Anny už asi nebude, ale je šťastná, že si bez veľkej bolesti zájde sama do obchodu či do kostola.

S láskou Jarka